ScriptMeet

Långfilmsmanustävling 2020

Vinnare 2020

1

2

3

EBBA
Magnus Halling 


Elddon
Theo Wanderydz


Poppy & Kattmördaren
Tage Olsson


Jury 2020
ScriptMeet Långfilmsmanustävling

Michelle Rutgersson har gått två år på manusutbildningen, Story Academy, samt tre år på Örebro Universitets filmprogram. Hon har en förkärlek för thrillers, men uppskattar att skriva inom alla genrer.

Hanna Larsson är manusförfattare och dramaturg; utbildad vid Story Academy, kortmanusförfattare för Snicks Stories och manusförfattare för The Popcorn Pirates Productions & P. Hon gillar stories som låter en följa med på en emotionell berg-och-dalbana, fylld av äventyr, spänning, humor och såklart… en massa kärlek.

Cajsa Isaksson har studerat både teater, film och manus. Bland annat på Story Academy på Gotland. Nu har hon flyttat hem till de norrländska skogarna igen och är redo att bli en del av, och utveckla filmbranschen där.

Evelina Saulo är manusförfattare och producent, utbildad vid Högskolan Dalarna och Vancouver Film School. Absolut viktigast, i alla manus, är inklusivitet och representation. Evelina tror stenhårt på att alla förtjänar att se sig själv representerade på TV och i Film.


Alexander Nikodinoski är en färdigutbildad manusförfattare efter att ha spenderat tre år på Story Academy. Inställningen till skrivandets konst är att i bajs växer det bäst och att envishet är allt. Akilleshälen är thrillers/sci-fi, men viktigast av allt, en dramatisk berättelse oavsett genre.

Emma Olofsson är en manusförfattare från Norrland som studerat flera olika typer av författande. Hon är i nuläget anställd på ett projekt för The Popcorn Pirates Productions & P. Hon gillar att skriva i alla genrer men speciellt action och komedi.